Verduurzaming Rijksmonument Eschermuseum

Het Escherjaar 2023 is gestart met een vernieuwde en verduurzaamde gevel: het Eschermuseum is klaar voor de toekomst! 

Aan de buitengevels van het paleis is FINEO-vacuümglas geplaatst en planmatig onderhoud en renovatie uitgevoerd door onze vakmensen. 

  • Alle ramen van het Eschermuseum zijn voorzien van FINEO glas. 
  • Het houtwerk in de gevels is opnieuw geschilderd. 
  • De beeldengroep (pleisterwerk) in de timpaan is hersteld. 
  • Het buitenwerk is uitgevoerd met @Sikkens/Akzo Nobel. 
  • Het binnenwerk van houten onderdelen in de museumzalen op de beletage en 1e verdieping is geschilderd met lijnolieverf van Rigo verffabriek. Alle lijnolieverf wordt ter plaatste op kleur gemengd, om de kleur zo goed mogelijk aan te passen aan de bestaande kleurstelling van de stijlkamers. 
  • De gevels en het monumentale tuinhek in de tuin zijn op diverse plekken hersteld en zijn er verschillende werkzaamheden aan de daken en het balkon uitgevoerd.
     

FINEO glas

Paleis Lange Voorhout in Den Haag huisvest het Eschermuseum en is een Rijksmonument en daarmee van groot belang om het historische karakter van de gevel in stand te houden.  Door FINEO vacuümglas toe te passen is dat mogelijk en wordt de isolatieaarde van het gebouw sterk verbeterd. 

Dankzij vacuümtechnologie is dit glas enorm isolerend en gelijktijdig toch heel dun. Het gebouw is beter in staat om de warmte vast te houden in de winter. Bovendien houdt FINEO de zonnewarmte beter vast dan andere beglazing, waardoor het energieverbruik daalt. Daarnaast is dit glas milieuvriendelijk, loodvrij, 100% recyclebaar en heeft het een uitzonderlijk lange levensduur.  

Het monumentale isolatieglas is geplaatst zonder dat de ramen zijn gedemonteerd. De tochtwering van alle draaiende delen is verbeterd en onder onze regie is het geprofileerde houtwerk hersteld door bouwbedrijf Me Casa.  

Wij kijken terug op een mooie samenwerking met Gerard Vreugdehil van Architectenbureau Braaksma & Roos. Het project is perfect begeleid door Gerry Vanderbos. Friso van Triest heeft ervoor gezorgd dat het schilderwerk strak is uitgevoerd. Willem Hoskens heeft de ramen voorzien van FINEO glas  

Wij zijn trots dat wij van Koninklijke Koek & Reinders bijdragen aan het behoud en de verduurzaming van dit prachtige achttiende-eeuwse Paleis Lange Voorhout!

Lees ook het artikel is EISMA’S SCHILDERSBLAD van december 2022.
Een mooi artikel over onze werkzaamheden door Gerard Scholten.

Koek&reinders-Onderhoud_Escher_Museum_ESB_12-2022