Restauratie

Bij een restauratie gaat het voornamelijk om de sfeer en historie van monumentale objecten te behouden of terug te brengen. Om een goed eindresultaat te behalen, is een nauwe samenwerking met de opdrachtgever van essentieel belang.

Restauratie

Sinds de jaren tachtig richt Koek & Reinders zich meer en meer op de restauratie van monumentale panden. In opdracht van Rijksoverheid mochten wij een paar prachtige grootschalige schilderwerken uitvoeren aan de Raad van State, de Eerste en Tweede Kamer der Staten Generaal, de Ridderzaal, de Trêveszaal, Landgoed Oud Ameliswaard, het Catshuis en diverse historische Haagse Hofjes. Tot de dag van vandaag voeren we nog steeds onderhoudswerkzaamheden uit aan deze belangrijke historische monumenten.

Heeft u een pand dat gerestaureerd moet worden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

FINEO Vacuümglas

Een duurzame oplossing voor renovatie en restauratie
Koek&Reinders is ‘Gecertificeerd Fineo Partner’ voor het leveren en plaatsen van Fineo-glas.

Fineo is dun, vacuüm isolatieglas en daarmee geschikt voor renovatie- en restauratieprojecten.
Door de hoge isolatiewaarde en dunne opbouw is dit glas prima in monumentale ramen te plaatsen, zonder of met minimale aanpassing van kaders. Met deze isolerende beglazing houden we ons vastgoed actueel, bruikbaar en betaalbaar voor de toekomst.

▶ FINEO-glas heeft een hoge isolatiewaarde van 0,7 W/m2K. De isolatiewaarde van dit glastype staat gelijk aan dat van HR+++ glas.
▶ Door de dunne opbouw is dit glas perfect in monumentale ramen te plaatsen: FINEO vacuümglas heeft slechts een glasdikte van 7 mm!
▶ FINEO-glas zorgt voor een sterk verminderde condensvorming aan de binnenzijde van het glas. Zo wordt de levensduur van de raamkozijnen aanzienlijk verlengd.
▶ Het dunne FINEO-glas verlaagt de stookkosten én zorgt voor optimaal comfort: het glas heeft een hele goede geluidsdemping en laat helder daglicht door.
▶ FINEO-glas is een duurzame oplossing voor renovatie- en restauratieprojecten want de beglazing is 100% recyclebaar.

Circulair
FINEO kan ook worden toegepast in regulier vastgoed. Bestaande kozijnen kunnen in de meeste gevallen opnieuw worden ingezet, omdat er weinig tot geen aanpassingen nodig zijn aan ramen. Zo voorkomen we dat kwalitatief goede kozijnen vervangen moeten worden. Dat past uitstekend bij de circulaire bouwwereld die we allemaal nastreven.

100% recyclebaar
FINEO is een duurzame investering. De beglazing is 100% recyclebaar. Het vacuümglas heeft ook een zeer lange levensduur zónder prestatieverlies. Zo behoudt de bouwschil haar optimale comfort.

Optimaal comfort
Het comfort is bij FINEO vacuüm isolerende beglazing veel hoger dan bij enkelglas of dubbele beglazing. De de oppervlaktetemperatuur van het glasblad aan de binnenzijde van de woning is hoger. Tijdens de wintermaanden is er veel minder koude straling en luchtcirculatie bij de ramen.

Geluidswering
FINEO zorgt voor een zeer hoge akoestische demping van verkeerslawaai.

Duurzaam
FINEO-glas zorgt voor een sterk verminderde condensvorming aan de binnenzijde van het glas. Zo wordt de levensduur van de raamkozijnen aanzienlijk verlengd.

Helder daglicht
Het dunne FINEO-glas laat helder daglicht door. Het lichtcomfort is hoger dan bij drievoudig isolatieglas.

Kostenefficiënt bij renovatie

Het plaatsen van FINEO vacuüm isolerend glas is veel minder arbeidsintensief dan het plaatsen van drievoudige beglazing waarbij de raamkozijnen uitgebroken moeten worden. Met de dunne glasplaat behouden we bestaande kozijnen.
Een voordelige oplossing bij het renoveren van uw monumentale pand. Een ander voordeel: er is nauwelijks sprake van vuil en stof tijdens de werkzaamheden.

Subsidie
Laat je informeren over de subsidies die je kan ontvangen bij renovatie of verduurzaming van je woning. Zowel overheden als energieleveranciers hebben hiervoor regelingen en kunnen je hierbij technisch advies verlenen. In Nederland voldoet FINEO-glas aan de subsidie-eisen.

Alles op een rijtje:

  • Hoge isolatiewaarde: 0,7 W/m2K
  • Circulair: hergebruik bestaande ramen
  • Helder daglicht
  • Goede geluidsdemping
  • Warmte en comfort door isolerende werking
  • Duurzaam
  • Geen condensvorming
  • Ug waarde van 0.4
  • U=0,7 en geen 1,2
  • RW= 31 dBa met standaard en 39 dBa met het Fineo Accoustic in 11,7 mm glas

Gecertificeerd dealer
Koek&Reinders is ‘Gecertificeerd Fineo Partner’ voor het leveren en plaatsen van Fineo-glas.

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn van Fineo-glas in uw woning of bedrijfspand?
Neem dan contact met ons op. T 070-3856106 E info@koekenreinders.nl